0

Ezt tudni kellene egyetemen című fejezet.

Vannak függvények, amiket tudni kell ábrázolni, tudni kell az értékkészletét, értelmezési tartományát, szakadását ha van (akár több is lehet), és periódusát ha van.

Ezek a függvények: x, x^2, x^3, x^4, 1\x, 1\(x^2), 1\(x^3), 1\(x^4), e^x, e^(-x), lnx, sinx, cosx, tgx, shx, chx, arcsinx, arccosx, arctgx, (még fog folytatódni a felsorolás..)

Algebrai dolgok: (a+b)^2, (a+b)(a-b)

Extra: Érdemes megfogalmazni, hogy mit szeretnél elérni, mi motivál. Például: Azért tanulom az analízist, hogy később jól keressek a munkámmal, mivel a diplomához erre is szükség van. Vagy: Azért tanulom a matekot, hogy ne csússzak meg vele, és időben végezzek az egyetemmel. Vagy: Azért tanulom a matekot, mivel annyira érdekel, és szeretnék minél többet tudni. Vagy: Ha jó vagyok matekból, akkor tudom a lányokat belőle korrepetálni, és így közelebb kerülök hozzájuk. Érdemes minimum 3-at írni, és prioritási sorrendbe rakni. Amit vissza lehet olvasni, ha éppen tanulni kellene, és nincs hozzá kedved. Akár el elehet küldeni nekem. (Kíváncsi vagyok, kit mi motivál.)